Nieuw record in de provincieraad: Tom Willems stelt 35 vragen (!) in één vergadering

Tom Willems (sp.a), het jongste provincieraadslid, heeft zojuist het record van meeste vragen in de provincieraad gebroken. Het actieve en ambitieuze provincieraadslid doet zo twee vragen beter dan de vorige recordhouder.

Op de agenda stond en hele waslijst aan te nemen beslissingen. Zonder raadslid Willems zouden die gewoon doorgestemd zijn, maar dat was buiten het nauwkeurig toezicht van Tom Willems gerekend. Al vanaf het eerste punt, een fietssnelweg naar Ieper, was het er pal op. "Mag ik naar het toilet?" was de eerste vraag van het raadslid. Vervolgens interpelleerde hij ook met "mag ik nog een cola?" en "mag de airco wat lager?". De vragen bleven maar komen, dus was men genoodzaakt om een pauze in te lassen. Die kwam er na nog een andere vraag van het overijverige raadslid. "Ben je ook voor de club?", vroeg hij nog tijdens de pauze.

Toen de sessie hervat werd, was raadslid Willems alvast weer op post. Na amper drie minuten vuurde hij een nieuw salvo vragen af: "mag ik een suikerwafel?", "mijn voeten doen pijn, mag ik een steunkussen?" en "ben je ook met de fiets gekomen?". De sessie duurde uiteindelijk nog drie uur, en er werd niets beslist. "Een overwinning voor de democratie", reageert Tom Willems, "ga je me naar huis voeren?"