Mensen uit Assebroek microchippen mag blijkbaar niet

Ontgoocheling in het federaal parlement nadat Mercedes Van Volcem (Open Vld) de minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden had gevraagd of het mogelijk was om de inwoners uit Assebroek preventief te microchippen.

Microchips gebruiken op mensen is en blijft voorlopig verboden, en dat komt als een zware klap voor de rest van Brugge die wel nog moeite doet om er iets leuks van te maken. De Assebroekenaren kunnen hun misselijkmakend gedrag dus gewoon verderzetten.

Meer begrip

"Dat is jammer", zo reageert de ontgoochelde Van Volcem, "ik had gehoopt dat er toch meer begrip zou zijn voor onze ongemakkelijke situatie." Momenteel is het quasi onmogelijk om verloren gelopen Assebroekenaren terug te brengen bij hun baasje te brengen. Zo eindigen velen in het dierenasiel, of erger: op de straat.

"Een microchip innaaien in hun vettige armpjes leek ons de meest pragmatische oplossing, maar we zullen het anders moeten aanpakken", aldus het parlementslid, "we bekijken nu een mogelijke ophokplicht en het verplichten van een leiband voor de baasjes die met hun Assebroekenaar gaan wandelen."

Benieuwd dus wat dit zal opleveren. Vorig jaar liepen in totaal 345 Assebroekenaren verloren. Meer dan de helft hiervan werden laten ingeslapen.