Kersvers schepen Blontrock verplicht ambtenaren om rare snor te groeien

De nieuwe schepen van cultuur in Brugge heeft er zijn eerste weken opzitten. Die gingen betrekkelijk vlot volgens de schepen zelf, maar vanop de werkvloer horen we toch iets helemaal anders.

"Vanaf de eerste week moesten we verplicht onze snor laten groeien", klaagt Klaas Duchateaux, medewerker bij het Cultuurcentrum. "Ik zag dat eerst niet zitten, maar toen de schepen uit colère woest "Laat De Zon In Je Hart" begon te brullen en met zijn armen in de lucht begon te zwaaien, heb ik toegegeven."

Ook bij de bilbliotheek horen we dezelfde geruchten, volgens sommigen raak je ook als burger niet langer binnen zonder snor. "Zelfs de vrouwen zijn verplicht een snor te dragen, maar dat gaat toch helemaal niet? Enkel dikke Magda hier heeft genoeg haar onder de neus", luidt het bij de baliebediendes.

Schepen Blontrock ontkent eerst, maar draait al snel bij nadat zoontje Tim (9) en dochter Linde (11) beide met snor de kamer binnenwandelen. "Oké, misschien hou ik liever van besnorde mensen, maar is dat nu zo problematisch?" Volgens Blontrock maakt de snor de man. "Zeg nu zelf, hoeveel invloedrijke personen in de geschiedenis hadden een snor? Salvador Dali, Freddie Mercury, Stalin (iets stiller, nvdr), Friedrich Nietzsche, noem maar op."