Kappers misnoegd: "scholieren krijgen soep, en wat krijgen wij?"

Met al het leed in de wereld is het moeilijk om een overzicht te houden van wat werkelijk belangrijk is onze samenleving. Het is een internationaal schandaal en een inbreuk op de rechten van de mens dat de kappers niet kunnen openen, vinden de kappers. Nu zijn ze ook nog eens in de voet geschoten door een actie met gratis soep voor scholieren van minister van onderwijs Ben Weyts (N-VA).

"Wij zijn zonder twijfel het grootste slachtoffer van de maatregelen van de regering", vertelt voorzitter van de kappersbond Gino Smeets, "terwijl iedereen werkelijk mag doen wat ze willen, mogen wij niks. Dat valt zwaar." Volgens de regering is het kappersberoep risicovol omdat het om een contactberoep gaat.

Nu bekend raakt dat onderwijsminister Weyts gratis soep gaat uitdelen aan scholieren, is men bij de kappersgilde woedend: "en waar is mijn soep dan, meneer?", vraagt kapper Jimmy Beel zich luidop af, "vorige week stonden enkele vrijwilligers van de stad hier aan de deur met kippensoep en brood, maar ik ben wel vegetariër hè. Denk daar toch eens aan! Wij hebben het al zo zwaar."

De kappersbond heeft als reactie een open brief geschreven waarin het haar standpunt verduidelijkt en de regering vraagt om terug te kunnen openen:

Wij hebben het al zo zwaar. Niemand heeft het zwaarder dan ons.
Akkoord ja de horeca, maar dat zijn allemaal zatlappen.

Afwachten dus wat de regering doet. "Niet veel, laat ons gerust. We zijn aan het kaarten", klinkt het bij Premier Alexander De Croo.