Is Rooms-Rode coalitie reeds beklonken? Franky Demon zoekt innige troost bij Pablo Annys

Het zijn geen makkelijke dagen voor Franky Demon (CD&V) die eerder dit jaar definitief is buitengegooid bij de Toverplaneet, maar ook zijn geliefde goudvis "Dimitri" is verloren. Volgens zijn oppasser Dirk De fauw (CD&V) heeft Franky dringend nood aan een troostende schouder, en die vindt hij mogelijk bij zijn politieke rivaal, Pablo Annys (Vooruit).

Niet alledaags

Pablo en Franky, een niet alledaags duo: de ene is voor de Club, de andere mogelijk voor de venten - wij insinueren niks. Toch zijn beide heren tegenwoordig verrassend veel samen op pad. "Voor Pablo is dit eerder een onderdeel van zijn schepenambt, maar voor Franky is het een geweldige opportuniteit om eens buiten te komen en zijn dubbele Pokemonkaarten te ruilen", aldus De fauw.

Face-to-face time

Door de vele face-to-face time zijn de heren dan ook dichter bij elkaar gegroeid. "Franky is een goede ziel", bevestigt Annys, "het is voor mij soms echt een verademing om even met Franky te spelen. Al die vergaderingen in het Sint-Jan zijn soms zo vervelend. Als ik dan die blinkende oogjes van Franky zie... Daar warmt mijn hart van op."

Betekent dit dan dat de verkiezingen van 2024 al beklonken zijn? "Niet noodzakelijk", denkt politicoloog Janne Narten, "binnen de CD&V is niet iedereen tevreden met Franky als mogelijke burgemeester. Vooral uit het kamp Blontrock komt er sterke kritiek. En ruft."

Annys en Demon spelen vaak samen