Parkeerboetes worden binnenkort mogelijk uitgeschreven door Iraanse drones

Ondanks de vele aanpassingen aan het stedelijk parkeerbeleid in de afgelopen jaren, blijft er toch veel wrijving tussen de bewoners van de binnenstad en de "vreemden van buiten de poorten". Daar wil het stadsbestuur nu voor eens en altijd komaf mee maken.

"We werken al enige tijd met automatische camera's die de nummerplaten controleert in de binnenstad, maar we gaan vanaf volgend jaar nóg een stap verder", verklaart burgemeester Dirk De fauw (CD&V), "vanaf 2023 worden de nummerplaten gecontroleerd door op afstand bestuurde drones gefabriceerd in Iran."

Progressieve boetes

De drones zullen bij een eerste overtreding een gewone parkeerboete uitschrijven. Vanaf de tweede overtreding gaat de drone agressief op zoek naar het huis van de bestuurder om daarna zichzelf te vernietigen en het huis in as te leggen.

Waar het idee van de burgemeester precies vandaan komt weet hij niet. "Ik heb het misschien ergens opgepikt in een krant, geen idee", aldus de burgervader die normaal enkel De Streekkrant leest. "Maar die krijg ik vreemd genoeg niet meer. Anyway, het is een goed idee."