Interview met de jongste broer van de achterneef van de grootvader van Renaat Landuyt

Bijna twee maanden na de verkiezingen gaan we op zoek naar reacties. Burgemeester Renaat Landuyt moest het onderspit delven en was niet happig voor een gesprek. Bongolo Landuyt, de jongste broer van de achterneef van de grootvader van Renaat is dat gelukkig wel. Een diepte-interview van mens tot mens.

De Brugse Stem: Bedankt om de tijd the nemen om met ons te praten, Bongolo. Je hebt het vast druk.

Bongolo Landuyt: Met veel plezier. Ik heb het druk ja, maar wat is druk? Is druk ook niet meer dan een woord? Zoals 'woord' ook een woord is? Wat een fantastische wereld toch, onze taal.

Wat een fantastische wereld toch, onze taal.

DBS: Juist, ja. Kan je ons wat meer vertellen over wat Renaat Landuyt denkt over zijn recente verlies in de verkiezingen?

Bongolo: Hij zei me dat hij best opgelucht is dat het eindelijk allemaal over is. De campagne was lastig en af en toe echt vuil. Stel je voor, iedere dag huisbezoeken. Iedere dag hetzelfde liedje, kilometers en kilometers stappen. Op Sint-Pieters. Dat wens je je grootste vijand niet toe.

En dan nog die eindeloze lege debatten. Van zodra Pol VDD zijn mond opendeed slaakte de zaal een collectieve zucht. Alsof alle levensvreugde ineens aan ons onttrokken werd. tientallen debatten werden opgevoerd! Over niks!

DBS: Wat is Renaat nog van plan in de volgende jaren?

Bongolo: Mijn broer vertelde dat mijn achterneef zijn beste maat hem recent nog op café zag. Hij was erg duidelijk: trakteren doe ik niét. Dat zijn duidelijke toekomstplannen me dunkt.

fatos-curiosos-envolvendo-salsichas-4Bongolo Landuyt

DBS: Blijft Renaat in de politiek?*

Bongolo: Dat moet je aan hem vragen. Persoonlijk zou ik wel in de politiek blijven, maar dat ben ik dan natuurlijk. Niemand die zit te wachten op een Minister Bongolo. Komaan, doe eens serieus!

DBS: Bongolo, kan je bevestigen of Renaat in de politiek blijft?

Renaat heeft het charisma van een koala. Koala's horen niet thuis in de politiek.

Bongolo: Ik zou het liefst minister van Kunst zijn. Of minister van handzeep. Wie? Renaat? Ah wat maakt dat nu uit. Renaat heeft het charisma van een koala. Koala's horen niet thuis in de politiek. Een koala kan de beste voornemens hebben, niemand ligt er wakker van. Uiteindelijk staart het je toch maar wat glazig aan terwijl het takken vreet.

DBS: Dat is wat hard, niet?

Bongolo: Hard? Weet je wat hard is? (Bongolo opent rits van broek nvdr). Nee, serieus. Zes jaar met die twee sukkelaars van de VLD, dat is hard.