Heilig Bloedprocessie verkocht aan Gent

De jaarlijkse Heilig Bloedprocessie is in alle geheim verkocht aan Stad Gent. De verkoop ging vorig jaar door onder goedkeurend oog van Schepen van Ruimtelijke Ordening, Franky Demon, en aftredend Gents burgemeester, Daniel Termont. Naar verluidt werd de opbrengst gebruikt voor de heraanleg van 't Zand.

"Het werd tijd voor verandering. We hebben de processie ondertussen vaak genoeg gezien en vonden dat ze niet echt nog iets bijbracht aan het jonge imago van Brugge." duidt Franky Demon, eveneens Brugs Schepen van Jeugd.

De opbrengst van de verkoop van de Heilig Bloedprocessie aan Gent zou dienen voor de financiering van enkele Brugse projecten waaronder de heraanleg van 't Zand. Ook de opbrengst van de bronzen beelden die jarenlang in de fontein op 't Zand stonden wordt nu geïnvesteerd in de verjongingskuur van Brugge.

"Wie positieve verandering wil in de stad, moet bereid zijn om tradities aan de kant te schuiven. Zo hebben we onlangs ook de Kerstmarkt een nieuwe naam gegeven, waar de Bruggeling heel blij mee is." aldus Demon.

zand
De trotse Schepen laat ook nog weten dat op het vroegere Beursplein het museum ter nagedachtenis van gemeente Sint-Jozef komt.