Ambtenaren doen toegeving: gemeenteloket Sint-Kruis nu kwartier langer open per dag

Na maandenlange onderhandelingen is een akkoord uit de bus gekomen: het gemeenteloket van Sint-Kruis zal een kwartier langer open zijn per dag. Hiermee willen het gemeenteloket tegemoet komen aan de kritiek dat ze slechts sporadisch open is en op slechte uren.

Goed nieuws voor die Bruggelingen die nog om een nieuwe identiteitskaart of rijbewijs moeten. Voorheen konden Bruggelingen die gebruik wilden maken van de gemeentelijke diensten enkel zeer sporadisch tijdens de werkuren terecht aan het gemeenteloket. Het nieuwe stadsbestuur onder Dirk De fauw heeft echter geluisterd naar de praktische bekommernissen van de burger en pakt uit met een forse uitbreiding van de openingsuren.

"Voortaan kan je een kwartier langer per dag aan het gemeenteloket passeren. Normaal stoppen de ambtenaren traditiegetrouw een halfuur voor sluitingsuur met aanvragen behandelen. Nu echter zullen ze tot een kwartier voor tijd werken. Dit stelt iedereen in staat om comfortabel en zonder tijdsdruk alle administratieve verrichtingen af te handelen" aldus de nieuwe burgemeester.