Franky Demon blijkt boosaardige tweelingbroer te hebben

Frankreich Demon, de boosaardige tweelingbroer van schepen Franky Demon (CD&V), is alvast van plan om bij de volgende verkiezingen op te komen bij de N-VA, wat toevallig ook de boosaardige tweeling van de CD&V is.

Het was een regenachtige vrijdagavond toen er ten huize van schepen Demon op de deur werd  geklopt. "Ik deed de deur open, en daar stond iemand die als twee druppels water op mij leek, behalve dan dat hij een zwart ooglapje op had" aldus Demon. Na een kort gesprek in afwisselend Duits en Nederlands bleek het om de sinds lang verloren gewaande tweelingbroer van Demon te gaan, Frankreich.

"Ich werd kurz na meine geboorte geadoptierd door een Duits koppel aus Wuppertal", zo licht Frankreich toe. "Bleichbaar hatte mijn vater echt keine goesting om zwei Frankies op te voeden. Seine woorden net na unsere geboorte waren: "Ja, fack dat hier wi gasten". Und dan bin ich geadoptierd geweest".

Een ambitieuze tweelingsbroer

Maar nu is Frankreich teruggekeerd naar zijn geboortestad Brugge, na jarenlange omzwervingen bij het huurlingenleger van Blackwater in Irak en Afghanistan. "Was ich daar in Afghanistan gedaan habe, ja, das will ich echt nicht zeggen" is Frankreich kort over zijn voorgeschiedenis. Al wil hij wel kwijt dat hij "mehr rock und roll" is dan zijn tweelingbroer.

Net als zijn beroemde broer is Frankreich van plan om op te komen in de lokale politiek. Maar in tegenstelling tot zijn broer zal dat niet voor de CD&V zijn. Hij heeft zijn zinnen gezet op de lokale afdeling van de N-VA. Volgens Frankreich kan hij zijn expertise als boosaardige huurling beter kwijt bij die partij: "Eigentlijk is de N-VA al vol von boosaardige huurlingen von Open VLD und CD&V, dus ich pas daar gut in. Het is zoals zu hause kommen für mich".

We zien Frankreich ongetwijfeld nog terug in de Brugse politiek.