Foutje van de gemeenteraad: Koolkerke krijgt verkeerslicht

Goed nieuws voor ons: schepen Franky Demon (CD&V) had De Brugse Stem juist uitgenodigd om mee te gaan spelen in de Toverplaneet, maar er kwam ons ander nieuws ter oren uit Koolkerke. Er was grote paniek, want voor de eerste keer sinds 1973 was er ‘iets nieuws’ gebeurd in het oude dorp dat niet meer is veranderd sinds de heksenverbrandingen van 1562.

Een foutje van onze kant,” zegt gemeentewerker Raoul Polowoczy, “eigenlijk was het bedoeld voor op de Ring. We hebben waarschijnlijk onze kaart omgekeerd gehouden.” We besluiten ter plaatse op onderzoek uit te gaan om te kijken of Polowonaise niet gelogen heeft en inderdaad, daar staat het. Een verkeerslicht. In Koolkerke.

Een verbetering

Het verkeerslicht schiet niet bij iedereen in het slechte keelgat, drie inwoners gaven aan dat ze het een verbetering vonden. De anderen kunnen niet lezen. “Nu kunnen die rekels van ‘t Zwanestuk eindelijk niet meer met hun moordplank (skateboard, nvdr.) de straat opschieten om eerbare burgers als mij te laten remmen. Klootzakskes”

Helaas is er ook veel onbegrip van de lokale bevolking. “Door al die flikkeringen kan ik niet meer slapen ‘s nachts!”, “Ik ben kleurenblind!” en “Ze moeten heel de gemeenteraad met under klieken en klakken in die pisbeek (Damse Vaart, nvdr.) smijten!” zijn een paar van de gehoorde opmerkingen.

Wij vinden het alleszins niet erg, maar misschien waren we toch liever naar de Toverplaneet geweest. Na een kwartier te wachten voor het rood valt het ook op dat het verkeerslicht nog niet is ingesteld.

Geschreven door KJB