Ex-burgemeester Renaat Landuyt lanceert eigen parfum

Voor het eerst sinds de verkiezingsnederlaag in oktober spreekt ex-burgemeester Renaat Landuyt (sp.a). Vorig jaar had De Brugse Stem al een interview met de jongste broer van de achterneef van de grootvader van Renaat Landuyt, nu spreekt de politicus zelve... over zijn nieuwe uitdaging.

"Parfum, dat klopt. Simply Renaat is een spicy en stijlvol parfum voor mannen van middelbare leeftijd", legt Landuyt uit. "Naast politiek en justitie, is ook fashion en beauty een passie van me. Nu ik niet langer burgemeester ben, merk ik dat vele mensen mij missen. Daarvoor heb ik de perfecte oplossing gevonden: mensen kunnen mij vanaf nu altijd dragen."

Dat Landuyt altijd al een erg modieuze man is geweest is bekend. Volgens huidig burgemeester Dirk De fauw (CD&V) is dat het enige dat hij echt goed kon tijdens zijn legislatuur: "ik ben er eigenlijk een beetje jaloers op. Zestig jaar, en er toch zo goed uitzien. Ik wou dat ik dat ook kon, maar nee, ik lijk wel op een obese hamster", reageert De fauw.

Toekomst

Wat de toekomst brengt voor de ex-burgemeester? "Ik ga eerst eens goed nadenken", vertelt Landuyt. (2 minuten stilte, terwijl hij nadenkt, nvdr). "Ik ga mijn neus snuiten en dan ga ik commissies doen in de Hema", concludeert Landuyt. De sp.a-kopman denkt dus helemaal nog niet aan zijn pensioen.

Het parfum 'Simply Renaat' is vanaf morgen exclusief te verkrijgen in de slagerij van de Louis Delhaize op de Oude Burg.