Ere-schepen Boudewijn Laloo maakt politieke comeback op lijst Brugse Vooruit

Verrassing deze week toen ere-schepen Boudewijn Laloo de pers samenriep in het Brugse café De Windmolen om aan te kondigen dat hij bij de komende verkiezingen op de Brugse Vooruitlijst zal prijken als lijstduwer.

Socialistisch spindoctor ging te rade bij Laloo

Boudewijn Laloo: "Nog van in de tijd dat ik actief was als schepen onder Burgemeester Renaat Landuyt, kwam diens kabinetchef Steven-Van-Renaat..."

Steven-Van-Pablo (onderbreekt): "Ik heet nu Steven-Van-Pablo, Boudewijn..."

Laloo: "Juist, nu Steven-Van-Pablo dus, met de regelmaat van de klok informatie inwinnen over hoe Renaat de zaken best zou aanpakken. Goedhartig als ik ben, gaf ik links en rechts advies, met als resultaat dat Renaat Landuyt de geschiedenis in zal gaan als één van de sterkste en populairste burgemeesters!"

"Dankzij mijn werk achter de schermen zal Renaat Landuyt de geschiedenis ingaan als één van de sterkste en populairste burgemeesters!"

Steven-Van-Pablo: "Ook nu Boudewijn schepen-emeritus is, vraag ik nog regelmatig zijn advies. Want eerlijk is eerlijk: van Cerclefans kunnen we nog veel leren."

Laloo: "En anders ga ik toch maar hele dagen kaarten met oud-college Jean-Pierre Vanden Berghe, en die kan van tijd een zaag spannen zulle."

Eén plus één is drie

Steven-Van-Pablo: "Dus algauw was één plus één drie en stelde ik Boudewijn op gegeven moment vraag.

Laloo: "Maar ik ben geen swinger, dus op die vraag antwoordde ik alvast néén."

Steven-Van-Pablo (blozend): "Euh, ik had het niet over dié vraag, Boudewijn. Maar wat niet is kan nog komen. Ik had het over die andere vraag, waarvoor de mensen van de pers hier vandaag zo vriendelijk afgekomen zijn..."

Laloo: "Ah, juist ja (lacht). Lalootje toch! Wel, dus ja, of ik mijn gewicht in de schaal wou werpen op de lijst van Vooruit. 'Goh ja', dacht ik bij mezelf, 'waarom niet?'. Ik overlegde kort met mijn brother-from-another-mother Franky Demon, en die zei me dat hij elk initiatief steunt dat kan verhinderen dat 'Fauw' terug burgemeester wordt. Dus 't was geklonken."

Steven-Van-Pablo: "En dus zijn we trots aan te kondigen dat..."

Laloo (onderbreekt): "Jaja Steven, 't is goed, jed ol oenderd vintje. Geef ze hier een pint, ik doe hier eens m'n toer, want de mensen doen niet liever dan me eens aanraken. Een man van het volk, kijk een leer, sostje!"