Eerste verkiezingsborden van Pieter Marechal staan er al

Opvallend: 250 dagen voor de lokale verkiezingen duiken de eerste campagneborden al in het straatbeeld op. Schepen van personeel Pieter Marechal wil als eerste het publiek proberen te overtuigen, en dat doet hij met een speciale campagneslogan.

Duidelijk

"De dokter zegt dat ik geen vlooien meer heb", zo kan men lezen op de grote borden langs onder andere de Gistelse Steenweg. "Ik vond dat dat wel eens duidelijk gemaakt mocht worden", vertelt Marechal, "De voorbije maanden gingen er verschillende geruchten rond op de stadsdiensten betreffende mijn persoon. Dat ik vlooien zou hebben. Daarom ben ik langs geweest bij de dokter en die heeft me kunnen verzekeren dat ik géén vlooien meer heb. Die gaat het wel weten zeker?"

Straatvervuiling

Vele Bruggelingen vinden het echter veel te vroeg voor verkiezingsborden. Zo vindt ook Davy Coopman, die naast een bord van Marechal op Sint-Michiels woont: "moet ik nu werkelijk nog een heel jaar op Marechal kijken? Mensen toch, wees toch eens redelijk. Binnen enkele maanden is dit een afgebladerde, vergeelde hoop rottend hout. Steek je geld toch niet in zulke straatvervuiling. Trouwens, als hij werkelijk geen vlooien heeft, waarom zat hij dan constant in zijn haar te krabben toen hij zijn bord hier kwam zetten?"

Naambekendheid

Marechal wil via de borden ook wat extra naambekendheid opbouwen. Momenteel is hij vooral bekend bij de werknemers van de stad, aangezien hij hun bevoegde schepen is. "Ja, Marechal is een veelbesproken figuur hier in het Huis Van De Bruggeling", aldus een anonieme stadsmedewerker, "ik volg al zijn verhalen. Die worden meestal met alcoholstift achtergelaten op de muren van de toiletten. Is dat trouwens waar dat hij op zijn elfde een konijntje heeft gewurgd omdat het niet wou terug praten?"

Eén ander gerucht is dat Pieter Marechal enkel lauwe melk drinkt, ongeacht bij welke maaltijd. "Vorige week hadden we de burgemeester van Barcelona uitgenodigd voor een zakenlunch in restaurant De Jonkman, je kan je wel voorstellen hoe gênant dat was voor de andere gasten", aldus een andere anonieme bron binnen de personeelsdienst.