Dirk De fauw is een veranderd man na het zien van de Barbie-film

De burgemeester van de mooiste stad van het land is een veranderd man: Dirk De fauw (79) is onlangs gaan kijken naar de "Barbie"-film, en is sindsdien een veranderd man.

Patriarchaat

"Weg met het patriarchaat", zo steekt de mollige rakker van wal, "ik snap niet dat ik dat niet eerder besefte. Wij als witte mannen zijn de oorzaak van alle ellende." De burgemeester is onder de indruk van de blockbuster en wil zo snel mogelijk veranderingen doorvoeren bij de Brugse stadsdiensten, die over het algemeen bevolkt worden door venten.

De burgemeester heeft intussen ook enkele straffe uitspraken gedaan, maar volgens vrienden komt dat omdat hij twee nachten bij vrienden op Sint-Pieters heeft gelogeerd. Volgens ingewijden heeft De fauw er het volgende verklaard: "Als er genoeg venten homo worden, dan krijgen we subsidies" en "ik wil mijn gat laten bleachen."

Dieet

De fauw overweegt - eindelijk - ook een dieet: zo ruilt hij zijn dagelijkse gefrituurde pilchards voor fish sticks en zijn avondijs voor een "low-fat" milkshake. "Ik wil op Barbie's vriend Ken lijken," vertelt hij, "maar dan natuurlijk met meer karakter." De burgemeester voelt zich naar eigen zeggen veel beter, na 'enkele moeilijke weken', nadat hij per ongeluk drie levende hamsters had doorgeslikt toen hij een hongerklopje kreeg op vakantie.

Het leven is echter meer dan alleen politiek, vindt de burgemeester: "het leven gaat over gelijke kansen", vertelt hij, "gelijke kansen en pussy. Vanavond is Benenwerk, dan ga ik - respectvol - op jacht. Ik ga op een feministische manier sletjes binnen doen. Yeet!"