Burgemeester van Brugge neemt voor de eerste keer ooit de bus

Het nieuwe bussenplan is nog geen twee maand in dienst en er gaan al stemmen op om het aan te passen. Onze burgervader Dirk De fauw (CD&V) luistert naar de gewone man in de straat en gaat op pad.

Klachten

"Het klopt dat we al heel wat klachten hebben ontvangen over de nieuwe dienstregeling", aldus de burgemeester, "daarom ben ik zelf op onderzoek getrokken. Ik heb voor de eerste keer de bus genomen van bij mij thuis tot aan de Markt." De burgemeester vertelt dat hij eerst een uur aan een glascontainer stond te wachten, omdat hij niet goed wist hoe een bushalte er eigenlijk uitzag: "de huisstijl van De Lijn lijkt toch erg goed op een gedateerde glasbak?"

"De huisstijl van De Lijn lijkt toch erg goed op een gedateerde glasbak?" - Dirk De fauw

Vervolgens mocht de burgemeester een half uur stappen naar de kerk van Sint-Andries. Gelukkig kwam er net een bus aangereden. "Ik stapte op, en ik verbaasde mij hoe luxurieus het interieur wel was." Blijkt dat de burgemeester per ongeluk was ingestapt in een lijkwagen die terugkeerde van een begrafenis. Niettemin wou de chauffeur de burgemeester gerust naar het station brengen.

De burgemeester was onder de indruk van het interieur van de bus

Makkelijk

"Vanaf ik aan het station stond, dacht ik: makkelijk - ik ben er bijna", vertelt de burgemeester verder, "niets was echter minder waar. Ik heb daar een half uur staan wachten voor één van die elektrische busjes naar het centrum. Keer op keer zat die onmiddellijk stampvol met een vijftal toeristen." De burgemeester zucht.

Gelukkig financiert de Bruggeling een parallelle, gratis busservice die onnodig rivaliseert met het openbaar vervoer, dacht de burgemeester. "Ja verdomme dat zat ook gewoon vol met toeristen onderweg naar dat domme Belfort. Ik heb het opgegeven en Taxi Georges gebeld."

"Ik heb Taxi Georges gebeld" - Dirk De fauw

Geen veranderingen

De burgemeester is echter niet van plan om het nieuwe bussenplan te veranderen: "dat is de verantwoordelijkheid van De Lijn", zo klinkt het resoluut. Bij De Lijn horen we dan weer dat burgemeester De fauw het bussenplan in hoogst eigen persoon heeft uitgetekend op een bierkaartje in een stripclub achter de dijk in Oostende. "Niet waar", ontkent De fauw. "Wel waar", aldus De Lijn. "Maar nee", aldus De fauw, "Wel", aldus De Lijn etc. etc.