De fauw zet deel stadspersoneel op eBay

De nieuwe Brugse burgemeester gaat over tot een erg omstreden maatregel om van een deel van het stadspersoneel af te raken: hij zet ze op eBay voor de hoogste bieder.

Volgens De fauw kleuren de stadsdiensten volledig rood, een erfenis van het vorige stadsbestuur onder leiding van de sp.a. "Politieke overtuigingen horen niet thuis bij onze stadsdiensten, onze ambtenaren moeten zich neutraal tonen", klinkt het bij De fauw, "we hebben onze administratie doorgelicht vonden dat er toch wel heel veel werknemers een politieke mening hebben. Dat kan niet."

"Kijk naar mezelf", gaat De fauw verder, "ik heb helemaal geen politieke mening, en toch ben ik burgemeester. Punt bewezen?"

Nadat eerder het hoofd van de communicatiedienst aan de deur werd gezet volgt nu dus een grotere opkuis. We vroegen aan De fauw of dit geen kwaad bloed zet bij coalitiepartner sp.a: "we hebben het voorgelegd aan Goderis (eerste Schepen van sp.a, nvdr) en die zei dat het allemaal goed is, zo lang de plannen om Lissewege te elektrificeren maar niet op de helling komen te staan."