Davy start praatcafé waar je enkel over huidziekten mag praten

Davy Verstraete (37) uit Koolkerke is een nieuwe zaak gestart in de Noordzandstraat: De Gouden Leeuw. Het gaat om een authentiek praatcafé, maar met een twist. "We hopen om een nieuwe markt aan te spreken", aldus Davy.

Op de kaart vind je alles wat je wil: lekkere koffie, een biertje en zelf wat kleine versnaperingen. "Ik wil de sfeer van de vroegere café's terugbrengen", aldus Davy, "het gaat al te lang bergaf met de Vlaamse cafécultuur." Verstraete heeft het hele interieur ook gebaseerd op hoe een café er in de jaren '60 nog uitzag.

Het is niet Davy's eerste zaak: zijn vorige zaak komt volgende week voor de rechtbank

Eén regel

In het nieuwe praatcafé is er maar één regel: "er wordt enkel over huidziektes gepraat", zo stelt Davy resoluut, "eender welke andere discussie wordt hier niet getolereerd." Mijn zaak, mijn regels, denkt Davy. Het duurt dan ook niet lang voor er twee veertigers die wat napraten over de overwinning van de Club met hun klikken en klakken de straat op worden gegooid.

"Ik heb in het verleden al enkele zaken open gehouden, maar die hielden het niet lang vol", zo duidt Davy zijn bizarre beslissing. "Volgens mij is dat omdat er teveel ruimte was voor discussie. Mensen vandaag willen weten wat ze moeten verwachten. Wel, bij mij krijg je wat je ziet: eczeem, acne, schimmel of schurft, bij mijn zit je op de juiste plaats."

We zetten ons neer aan een tafeltje bij het raam om dit artikel af te werken. Net achter ons zit er een Frans koppeltje, elkaar romantisch in de ogen te staren. Davy lijkt gespannen. "Wat is melanoom in het Frans? Ik ga die mensen eens een conversatiestarter voorschotelen."

We wensen Davy alvast veel succes met zijn nieuwe zaak.