Burgemeester zit thuis met burn-out

"Ik nam teveel hooi op mijn vork", zo zucht de Burgemeester, "in de laatste paar weken heb ik zoveel beloofd dat ik niet weet of ik het wel allemaal voor elkaar krijg."

De nieuwe Brugse burgervader, die al eerder had beloofd om minder afstandelijk te zijn, meer onder de mensen te komen en over het algemeen vriendelijker en warmer te zijn dan zijn voorganger, ziet het niet meer zitten.

"Ik geef toe, ik heb het een beetje overschat", aldus de burgemeester, "in het begin ging het allemaal nog wel. Een beetje zingen, wat recepties afschuimen. Dat valt allemaal goed mee, maar iedereen die me aanspreekt komt ook nog eens met echte problemen. In het begin zei ik op alles 'ja', maar nu ik besef dat ik niks heb opgeschreven krijg ik toch wel schrik."

De burgemeester zit nu dus thuis met een burn-out. Volgens dokter Ken Schurft is dit niet ongebruikelijk: "men onderschat altijd de stress die glimlachen, vanalles beloven en uiteindelijk niks doen met zich meebrengt. De arme man heeft zoveel beloofd dat hij zich nu schuldig voelt."

Vanaf volgende week gaat de burgervader terug aan de slag. "Met gesloten poorten in het Stadhuis en wat minder vage beloftes", zo neemt hij zich voor.