Brugse afdeling vakbond ABVV op training in Frankrijk

De Brugse afdeling van de socialistische vakbond ABVV en hun Franse collega's hebben een revolutionaire overeenkomst gesloten om de Brugse afdeling op training te sturen naar Parijs.

Thierry V. van het ABVV: "Deze fransozen lachen er niet mee. Wil je de prijzen van den diezel optrekken? Bam, auto's in de fik, Arc de Triomphe vol met grafitti. We kunnen veel leren van hen, voor de volgende keer dat we het spoor platleggen."

Al lijken ze het snel op te pikken, het is duidelijk nog wennen voor de Brugse delegatie. "Het Frans is een obstakel, ja. Elke vent die je iets probeert te zeggen wil je op de bek slaan natuurlijk, dat is de Waalse reflex."

Met hun gele hesjes gaan ze zo op in de groep. "Als ze iets roepen moet je gewoon wat klinkers terugroepen en 'putain' eraan toevoegen", aldus Thierry.

Wat het uiteindelijke doel is van hun toekomstige acties is niet duidelijk. Sociaal protest volgens sommigen, maar waarover precies weet men niet. "Het is het totaalpakket", zegt Jeffrey, "kratje bier, vuurtje, goede maten. Dát zou de slogan van de vakbond moeten zijn."