Het proces van de bekende tv-maker Bart De Pauw is nog in volle gang, toch wacht het stadsbestuur van Brugge niet op de uitslag om actie te ondernemen.

"Ik denk dat het 1-0 wordt voor de wijven", geeft een sippe burgemeester Dirk De fauw toe, "dat is jammer, maar we zullen er mee moeten leven."

Om te voorkomen dat 'de venten' zich klein tonen in hun verlies en volop uit protest willekeurige jonge vrouwen beginnen stalken, verbiedt de stad nu álle seksueel getinte woorden. Ook elke vermelding van de persoon Bart De Pauw wordt verboden. Wie toch zondigt krijgt een PIK-boete.

Gelukkig wordt De Pauw intussen professioneel verwijderd uit alle beeldarchieven 

"Een PIK staat voor een Politiek Interessante Kastijding, en bedraagt ongeveer vijftig euro", aldus De fauw, die er de humor wel van inziet. Het woord 'pik' refereert voor de goede lezer namelijk naar het mannelijke geslachtsdeel. "Je hebt het gezegd! *gniffelt* Dat is een seksuele referentie, nu krijg je dus een PIK van mij", blaft de burgemeester ons toe.

Ook stalking wordt strafbaar

Behalve het bannen van seksueel getint taalgebruik, gaat de stad ook stalking strafbaar maken. "Heel concreet betekent stalking het herhaaldelijk verstoren van iemand anders' persoonlijke rust met ongewenste boodschappen", zo verklaart de burgemeester, "vergelijk het met een folder van N-VA afdeling Brugge-Noord, de mening van de iemand met enkel zelfstandige naamwoorden in zijn biografie op Twitter, of moderne kunst."

Deze beslissing komt hard binnen bij Bruggeling Ward De Pauw, broer van Bart, die aan de ziekte van Alzheimer lijdt: "Al maanden aan een stuk probeer ik mijn broer te evenaren door zelf seksueel getinte berichten te sturen naar bekende actrices, maar na twee berichten vergeet ik meestal waarmee ik bezig ben. Met het nieuwe verbod kan ik het wel helemaal vergeten." De arme man zucht.

Proefperiode, daarna uitbreiding

De nieuwe regels gelden tot twee weken na het einde van het proces De Pauw. "Daarna evalueren we voorzichtig en breiden we de regels verder uit". vertelt burgemeester De fauw, "de bedoeling is om de kuisheid van de maatschappij te verbeteren, door onder andere boetes uit te delen aan stadsgenoten die de wekelijkse zondagsmis overslaan."