Belfort krijgt Delhaize

In een historisch Brugs gebouw met je winkelkar tussen de rekken lopen? Het kan in het Belfort op de Markt, waar binnenkort een Delhaize komt.

aaadasbnhgfds-1

Het voorstel van de winkelketen werd door de stad als beste bevonden voor de verjongingskuur van het bekende Brugse gebouw dat eerder dit jaar nog dreigde gesloopt te worden. Nochtans is daar geen parkeerplaats, maar daar maken ze zich bij Delhaize geen zorgen over. Voor het eerst in Vlaanderen komt een winkel in een toren.

Nog maar pas heeft Delhaize zich ingekocht in de Gentse Sint-Annakerk. Nu komt de winkelketen ook met een winkel in de hallen onder het Belfort op de Markt van Brugge. Na Kruidvat en Sissyboy, die ook hun vestiging hebben op de markt, kon de supermarkt niet achter blijven. Het gaat om een kleinere Delhaize zoals we die kennen in de Noordzandstraat. Het gebeurt steeds vaker dat historische gebouwen worden omgedoopt tot winkels. Denk maar aan McDonalds dat een 16de eeuws gebouw kocht in de Steenstraat.

De winkel opent zijn deuren voorjaar 2019, en zal net zoals alle restaurants op de Markt duurder zijn voor toeristen dan voor Bruggelingen.