Lezersbrief: De Brugse Stem is Moon Art Gallery niet

P. De Ville, junior-reporter bij de Krant Van West-Vlaanderen, kritische Bruggeling en absolute kenner van de stiel, houdt niet van De Brugse Stem.

Dat De Brugse Stem maar snel een tandje bijsteekt, het niveau tot nu toe is bijzonder laag. Ik noem dit geen satire, dit is bewust de mensen op het verkeerde been zetten, en spot drijven met elke situatie. Waar is de tijd van de Moon Art Gallery?

Natuurlijk was het vroeger beter. Niet enkel waren Burgemeester Moenaert en Schepen Roose veel interessantere personen, het cultuurleven was ook veel dynamischer. Moon Art Gallery was ook meer dan satire, het was een kroniek van het Brugse cultuurleven.

Niet dat ik veel gelachen heb, dat was ook de bedoeling niet. MAG was authentieke satire, maar helaas werd de fictie meestal gepasseerd door de werkelijkheid. Na enige tijd werd de negatieve berichtgeving van MAG gewoon overklast door de algemene en onuitputtelijke negativiteit van de Bruggeling.

Dat brengt mij tot mijn laatste punt: wie denken ze wel dat ze zijn? Zomaar proberen humoristisch te zijn? In Brugge? Hebben we dan niets geleerd uit de ondergang van MAG?