Postbus in Dudzele opnieuw volgekakt

Voor de derde maal in twee weken tijd is de postbus in Dudzele opnieuw volgekakt. Wie er precies achter de actie zit, en of het wel een actie is, is niet duidelijk. Onze reporter, Monique Acke-Indenof ging op onderzoek.

48370515_2236060046440302_2038500944513073152_n-1
De plaats-delict in Dudzele

"Dit kan zo toch niet verder", sakkert postbediende B. Deknicker, "iedere keer opnieuw. De eerste keer was het wel grappig, maar drie keer?" Voor de derde maal in twee weken zit Deknicker onder de stront.

Lees ook:

Leger stuurt troepen naar Zeebrugge voor nakende Brexit


In het dorp reageert men gelaten: "ah wat is een beetje stront, meneer. Vergeleken met de overlast van de haven, valt dat allemaal wel best mee", reageert Ann De Beuckelaer (45). Ann is niet overtuigd dat er kwade bedoelingen in het spel zijn.

Rudy 'de brievenbuskakker' Vereeck (63), inwoner van het nabije Zwankendamme en expert ter zake, is het niet eens met Ann. "Gekak in een brievenbus heeft áltijd een betekenis." Volgens Rudy gaat het om een actie van bPost zelf, omdat ze graag de postbus volledig willen weghalen.

Bij bPost tenslotte ontkent men dit met klem. "Wij weten ten allen tijde welke postbode waar en wanneer kakt, en in Dudzele wordt er enkel op de bevolking gekakt. Figuurlijk dan."