Ambtenaren Stad Brugge binnenkort beter herkenbaar in nieuwe uniformen

Een opvallende memo deed vrijdagochtend de Brugse stadsdiensten grondig schrikken. Schepen Minoes Esquenet (CD&V) introduceerde uit het niets een volledige nieuwe lijn zelf ontworpen stadsuniformen, én de onmiddellijke verplichting voor elke stadsambtenaar om ze te allen tijde te dragen.

Kloof overbruggen

"De nieuwe uniformen zullen de dienstverlening ten goede komen, aangezien de stadsmedewerkers veel makkelijker te herkennen zullen zijn", zo verdedigt Esquenet haar beslissing, "dankzij het subtiele kleurenpalet dat ik zelf heb gekozen." Ambtenaars zullen ook worden aangemoedigd om de kloof met de burger te helpen overbruggen door bijvoorbeeld ballonnen te vouwen of samen lachgas in te ademen.

"Ik hoor vaak van mijn vriendinnen die nog in België wonen dat de stadsadministratie niet goed werkt", vervolgt Esquenet, "als ik dat vergelijk met wat wij hier hebben in Benidorm... Ja, ik denk dat we een tandje moeten bijsteken."

Andere stijl

Burgemeester en zelf-verklaarde mode-aficionado Dirk De fauw voelt zich in snelheid gepakt, aangezien hij zelf ook aan een ontwerp aan het werken was. "Ik ben geen fan van Minou's ontwerp eerlijk gezegd", aldus de misnoegde burgemeester, "ik had een andere stijl in gedachten. Maar goed, de uniformen zijn blijkbaar al toegekomen, dus zullen ze gedragen worden. Misschien kan ik mijn ontwerp hergebruiken voor het concert van Rammstein in Oostende."

De burgemeester droeg eerder deze week een voorontwerp van zijn nieuwe uniform op de catwalk van de petanqueclub van Vinkem (Veurne)

De reacties zijn over het algemeen wel positief. Zo juicht Bruggeling en tot twee jaar geleden burger met volledige burgerrechten Philip Dhont het initiatief van het stadsbestuur alvast toe: "te vaak verloopt de interactie tussen stad en burger stroef. Probeer zelf maar eens pijp te roken met natte tabak in de wachthoek van het Huis Van De Bruggeling. Hoe lang denk je dat het duurt voor er boos naar je wordt gestaard?" De dienstverlening kan en moet beter, vindt Dhont.