Vlaanderen investeert in Brugse media: Mercedes Van Volcem verdedigt Brugse Stem

Na 140 jaar besparingen op de Brugse journalistiek, investeert Brussel 27 miljoen euro in de Brugse dagbladen. “De journalistiek is een van de sectoren die het zwaarst getroffen is. Meer dan terecht dat er extra uit de bus komt voor De Brugse Stem”, klinkt het bij schepen Mercedes Van Volcem (Open Vld).

De Vlaamse Regering investeert in Brugge. Kunststeden worden op de agenda geplaatst en Brugge staat bovenaan. “De Brugse Stem is een aantrekkingspool voor literair talent en dat zullen we nodig hebben”, aldus Van Volcem. "Denk maar aan Kenny Dezeugstecker, die madam met haar dikke tetten uit Klein Venetië of Janne Narten."

Het geld komt uit de zak van de werkende mens en is een ongeziene investering in de journalistiek. .“De Brugse Stem heeft impact in Brussel. (sic, letterlijk) De investeringen in cultuur in Brugge zal een motor zijn om de hele sector aan te moedigen en nieuwe dynamiek te ontketenen”, stelt Van Volcem. De financiële steun betekent dat het masterplan voor de Brugse nieuws & media twee jaar vervroegd zal vervuld worden.

Journalistiek opgetogen

"27 miljoen jong, dat is toch ongelofelijk?", reageert hoofdredacteur van De Brugse Stem, Kenny Dezeugstecker. "Bende gieren, daarmee kunnen we nog geen twee weken verder doen. Weet je wat onze serverkosten zijn? Ik ook niet, maar je snapt mijn punt", aldus Dezeugstecker. "Lui? Wij? Nooit. Het laatste dat wij zouden durven is een persbericht klakkeloos over kopiëren en enkele woorden veranderen. Gewoon omdat we zelf niks willen schrijven. Ongelofelijk toch? Niks daarvan is waar", getuigt columniste Monique Acke-Indenof.