Villabuurt Christus-Koning eerst gevaccineerd, sociale woonwijk Sint-Pieters laatst

Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) heeft zijn vaccinatieplan voor Brugge voorgesteld. De villabuurt in Christus-Koning zal eerst gevaccineerd worden, de sociale woonwijk in Sint-Pieters het laatst.

Op vraag van de Vlaamse regering heeft het Brugse stadsbestuur een vaccinatieplan opgesteld, dat ze vandaag voor de pers voorstelde. "Het is de bedoeling dat de villabuurten in Christus-Koning en Sint-Andries als eerste gevaccineerd worden, en de sociale woonwijken in Sint-Pieters, Koolkerke en Sint-Jozef als laatst", zo schetst burgemeester De fauw. "Na een uitgebreid overleg op de jacht van één van de bewoners van Christus-Koning, zijn we overeengekomen om het zo te doen."

Het vaccinatieplan van De fauw

Als antwoord op de beschuldiging dat dit oneerlijk en onrechtvaardig is, is De Fauw kort. "Ik denk dat we nu ook niet moeten overdrijven hé. Het klopt wel dat de villabuurt van Christus-Koning een aantal maanden eerder dan de sociale woonwijk gevaccineerd zal worden, maar dat gaat slechts over een verschil van hooguit zes maanden. Wat zijn zes maanden op een mensenleven? Toch niet veel hé!" bijt De fauw van zich af, "dat ze wat langer genieten van hun tuin en zwembad! Het leven kan toch mooi zijn."

De voorzitter van de vereniging van villabewoners in Christus-Koning, Louis-Jean Vanhonacker, reageert alvast erg enthousiast op het plan. "Ik denk dat dit een logisch en rechtvaardig plan is, gezien het feit dat wij gemiddeld toch iets ouder zijn in profiel dan de bewoners van de sociale woonwijken. Daar kakken ze bij wijze van spreken kinderen, amai. Om die reden vind ik wel dat dit een goed plan is", zo besluit Vanhonacker.