Regering lopende zaken nu ook officieel erkend als "nationale wanhoopsdaad"

Tot de verkiezingen in mei is onze regering in 'lopende zaken'. Concreet betekent dit dat de regering eigenlijk nog weinig kan doen. De regering kan enkel handelingen van dagelijks bestuur stellen. Volgens bekend politicoloog Bernard de Sintouatie is de regering van lopende zaken nu ook officieel erkend als nationale wanhoopsdaad.

"Dat klopt", bevestigt professor de Sintouatie, "het gaat om een collectief misbruik van onmacht." Dat de eerste minister, en bij uitbreiding de volledige regering, volstrekt onmachtig is, blijkt uit de protesten voor het klimaat. Al drie weken lang komen scholieren en studenten op straat om een beleidsverandering te eisen. Alleen... die kan de regering helemaal niet uitvoeren.

"Tegen wie zeg je het", zo vertelt parlementslid Wouter Devriendt aan De Brugse Stem, "al van december zitten we enkel nog te kaarten in het parlement. En van wat we horen over de regering zitten ze daar ook al enkele maanden te Manillen." De officiƫle uitroeping is een pluim op de hoed van de 'sociaal-economische herstelregering' volgens professor de Sintouatie. "Eindelijk een prijs. Nu kan men niet langer zeggen dat deze regering niks heeft bereikt."