Nieuw seizoen "Narcos" wordt opgenomen in Brugse deelgemeenten

Om de Amerikaanse topproductie naar Brugge te lokken heeft het stadsbestuur wel enkele toegevingen moeten doen. Zo zal onder meer Sint-Andries voortaan San Andreas heten, en Sint-Kruis de naam Santa Cruz krijgen.

Het was een geniale ingeving van de toekomstige schepen Jasper Pillen die de bal aan het rollen bracht. "Ja, ik word pas over 3 jaar als schepen benoemd, dus nu heb ik eigenlijk 3 jaar niets te doen. Dan vult een mens zijn tijd wel al eens met naar Netflix kijken, en ik was zo op de serie 'Narcos' terecht gekomen", aldus Pillen.

Om de producers te overtuigen dat Brugge als een authentieke Latijns-Amerikaanse setting kan doorgaan, zijn wel enkele toegevingen gemaakt. "Zo heb ik liever dat je me voortaan Gasparo Pastillas noemt", aldus Pillen. "Ook de namen van de deelgemeenten hebben we moeten veranderen. Enkele afleveringen worden in de ruwere delen van San José, San Pietro en Iglesia de Carbón gedraaid. Ik heb ook al aan brouwerij de Halve Maan gevraagd om een tequila te maken." De productie gaat naar verluidt in juli 2019 van start.