Natte Gert Smets bevestigt: "Reitjes nog niet dichtgevroren"

Gert Smets (34) uit Sint-Jozef heeft er een drukke week opzitten. De bekende avonturier fietste eerder deze week van Sint-Jozef naar Koolkerke, redde bijna een gewond vogeltje en testte als eerste Bruggeling of de Reitjes al dichtgevroren zijn.

"Het is een vraag die de laatste tijd vaak aan me werd gesteld", reageert Smets, "kunnen we bijna schaatsen Gert? Zijn de Reitjes al dichtgevroren? Wanneer ga je eindelijk je huur betalen? Ik werd het echt moe, daarom heb ik het maar zelf getest." Vorige dinsdag om 18:00 stipt begaf Smets zich op de Reitjes.

En grote fout

Vrijwel onmiddellijk werd duidelijk dat Gert een grote fout had gemaakt, met een nat pak tot gevolg. "Ik was ontgoocheld. Maar een wetenschapper geeft nooit op, daarom heb ik het nog een keer geprobeerd." Opnieuw met wisselend succes: "voor een moment dacht dat ik rechtstond, maar bleek toch dat ik opnieuw in het water lag. Jammer."

"Gevaarlijk gedrag", vindt de brandweer die vindt dat dit moet verboden worden. Het is nog geen winter en de Reitjes zijn helemaal nog niet dichtgevroren. "Fake news van de MSM (Mainstream-Media, nvdr)", reageert Smets.

Stad start postercampagne

De stad heeft de boodschap echter wel begrepen en start een campagne met infantiliserende affiches en borden om het betreden van de Reitjes af te raden. "Dit komt helemaal in orde", reageert ervaringsdeskundige schepen Mathijs Goderis (sp.a), "de mensen als kinderen behandelen is nu eenmaal onze specialiteit. Dit geeft me een idee - zou de  Bruggeling niet meer naar ons luisteren als we affiches van Samson en Gert rondhangen in de stad? En als we nu eens geldboetes uitdrukken in kroketjes?" Schepen Goderis straalt.