Na wintermarkt nu ook zomermarkt

Nu de ophef rond de naamsverandering van de Brugse 'Kerstmarkt' naar 'Wintermarkt' wat gaan liggen is, kondigt de Stad de 'Zomermarkt' aan. Met als bedoeling 'neutraler' te zijn werd de 'Wintermarkt' in het leven geroepen. De Stad hoopt met de 'Zomermarkt' op de markt van Brugge een alternatief te bieden voor mensen die in de zomer niet op reis kunnen gaan.

"Er zal een plonsbadje zijn alsook een strand dat we toepasselijk "'t Zand" zullen noemen. licht aantredend burgemeester Dirk De Fauw toe. "De plannen voor de grote glijbaan van uit de klokkentoren van het Belfort zijn klaar. Nu we beslist hebben dat we die toren niet gaan slopen, zien we nieuwe mogelijkheden.
De Burgemeester vertelt ons dat de paarden die de koetsen voorttrekken tussen juli en augustus zullen vervangen worden door zebra's. "Het is eens iets anders, zowel voor de Bruggeling als voor die zebra's.

Brugge-31

"Je zult me vinden in de Sangriatent!"

In tegenstelling tot bij de Wintermarkt reageert Brugs N-VA gemeenteraadslid Pol Van Den Driessche heel positief op het zomerse evenement. "Er zullen elke dag frieten en bier zijn. Je zult me vinden in de Sangriatent! Mij hoor je voor één keer niet klagen!" lacht.

Wel is er tegenwind van heel wat horecazaken op en rond de markt. We spraken met Jadhan Muthetmar (43), uitbater van één van de twee frituurwagens op de markt. Niet van die rechtse natuurlijk. "'Vlaanderen Zingt' was al een kak evenement met een geforceerde plezante sfeer, nu ook dit nog..."

1313

De Brugse Zomermarkt is er vanaf 1 juli t.e.m. 31 augustus.