Lokale PVDA-afdeling eist dat Brugge Donetsk en Luhansk erkent

Opschudding in de Brugse politiek: de Brugse PVDA-afdeling heeft via telegram aan burgemeester Dirk De fauw (CD&V) gevraagd om met spoed de 'volksrepublieken' Donetsk en Luhansk te erkennen.

"Wij vragen de burgemeester met aandrang om met de stad Brugge niet aan de verkeerde kant van de geschiedenis te staan", zo luidt de boodschap van de communistische partij, "wat zijn wij de Oekraïers verschuldigd? Zijn we de 0-1 vernedering door Dynamo Kiev vorig jaar al vergeten?" De linkse oppositiepartij haalt nog enkele andere redenen aan, maar die zijn allemaal politiek en historisch getint en dat interesseert ons geen hol dus publiceren we het ook NIET.

Niet onder de indruk

Burgemeester De fauw is alvast niet onder de indruk: "Luhansk? Ik erken zelfs de onafhankelijkheid van Jabbeke niet, waarom zou ik dat dan doen voor een bende loodgieters in de Oeral (sic)?" De burgemeester is duidelijk: "alles dat verder ligt dan tien kilometer van de Markt interesseert mij niet."

De burgemeester duwt ons deze schets in de hand om de Brugse buitenlandse politiek beter te duiden

Pacifist

De burgemeester wil graag ook benadrukken dat hijzelf een overtuigd pacifist is, en dat geweld zelden een optie is: "men moet eerst kijken of men de inwoners niet gewoon kan wegpesten", suggereert de burgemeester aan Poetin, "kijk maar naar onze strategie voor Zwankendamme of Dudzele. Gebruik enkel geweld als het niet anders kan, of als ze je een pint zonder col durven geven."