'Lachen met Anderlecht' is verkozen tot dé activiteit van het voorjaar

Gisteravond werd de finale gehouden van de wedstrijd die moest uitzoeken wat dé activiteit van het voorjaar 2019 wordt. De kandidaten waren 'door het platteland fietsen', 'terrasjes doen' en 'lachen met Anderlecht'. Die laatste haalt het dus.

"Een voor de hand liggende keuze", legt Dirk Degraaf, voorzitter Brugge-Actief vzw, uit, "we hebben nog niets anders gedaan." Brugge-Actief vzw moedigt heel Brugge aan om actief aan de zomer te beginnen, en benadrukt dat lachen met Anderlecht een familie-activiteit is. "Klopt, je kan het ook met de kinderen beoefenen. Gewoon met de vinger wijzen en beginnen lachen." Het is bijna té gemakkelijk.

Dat het gezond is, weten we ook. "Lachen heeft tal van voordelen, je gebruikt heel wat spieren en het houdt je jong. Het is ook een spontane uiting van geluk, zoals wanneer ze direct 2-0 achterstaan na amper twintig minuten."

Dalende ziektecijfers

In Brugge zijn de ziektecijfers gedaald sinds de start van de Play-offs, en ook de psychologen merken dat er heel wat minder depressieve mensen rondlopen. "Je merkt het verschil", aldus psychiater Jacky Calan, "het is alsof Brugge in dopamine is gedrenkt, zeker na de stopgezette match van Anderlecht tegen Standard." AZ Sint-Jan rapporteert ook een derde meer lege bedden.