Groep mollige Brabanders komen echte Vlamingen zeggen wat ze moeten doen

Een groep vlezige Brabanders van over de Schelde hebben Brugge even op zijn kop gezet tijdens hun toeristische uitstap: ze protesteerden luidruchtig tegen een drag queen voorleesuurtje.

De groep corpulente jongeren vond het echt niet kunnen dat er een drag queen een kinderboekje kwam voorlezen. In hun conservatieve Vlaanderen is er daar namelijk helemaal geen plaats voor.

Bang

"De groep van Van Langenhove is bang dat men de kinderen een andere gender-identiteit zou opdringen", zo duidt socioloog Wartje Sigartje, "ze zijn dan ook bang van heel veel dingen. Eigenlijk is dat alles toch vooral een reactie omdat hij zelf geen snor kan groeien." Volgens insiders neemt Van Langenhove daarom al jaren testosteron-supplementen, waardoor zijn pekker nog de grootte is van een opgezwollen kleine teen.

Vele Bruggelingen zagen er echter wel de humor van in: een uitgerangeerde loodgieter uit Brabant die de echte Vlaming komt zeggen wat ze wel en niet mogen doen, dat is als op reis gaan naar Holland en overal fooi beginnen geven: dat doe je gewoon niet.

Roepen en tieren

De lijvige groep activisten maakten ook enorm veel lawaai. Natuurlijk zijn de achtergestelde boertjes van over de Schelde niet op de hoogte dat we hier in het echte authentieke Vlaanderen niet zomaar roepen en tieren. Hoe kunnen ze dat ook weten, als ze enkel HLN.be lezen. "Het was dan ook een echte stijlbreuk", vindt ook voorbijganger Gerard De Vlaeminck (74) uit Sint-Andries, "uiteraard roep ik zelf ook wel eens, maar dat is vooral op toeristen. Tegen Vlamingen verhef ik nooit mijn stem - dat is ook niet nodig, die zijn opgevoed. Tegen Antwerpenaars daarentegen.."

Uiteindelijk werd er maar weinig aandacht geschonken aan het voorval. "Maar het moet hier niet iedere dag carnaval zijn", waarschuwt schepen van cultuur Nico Blontrock (CD&V), "nu konden we er nog mee lachen, maar als die halve Hollanders hier ieder weekend gaan staan protesteren dan gaan we toch eens moeten nadenken over een bezoekerstaks."