Er zijn de laatste jaren een stuk meer openbare toiletten in de stad, en dat is goed nieuws. Maar hoe goed zijn die eigenlijk?
Bruggeling en expert in de schijterij René Dezweeter uit de Baliestraat probeerde voor ons alle openbare toiletten in Brugge.

100% realistisch

Om een echte schijtsituatie zo goed mogelijk te simuleren, ging René vooraf voorverpakte wraps uit de Albert Heijn gaan eten: "op die manier weet ik 100% zeker dat alles er aan beide kanten terug uit zal komen."

En route!

We beginnen bij de toiletten in het station. Na een vriendelijke goeiedag aan de toiletmadam spurt René naar het dichtsbijzijnde gehandicaptentoilet en begint de uittocht van de gefermenteerde wraps: het schijten is begonnen. "Op zich wel aangenaam", vindt René, "maar ik mis toch een achtergrondmuziekje. Ook de geurstokjes doen maar weinig om mijn zware sulfurgeur te maskeren. Voor mij is dit een 6/10."

Volgende toilet op de lijst: het Bargeplein. Om zeker te zijn dat er nog genoeg munitie voorradig is, gaan we ons eerst enkele uren lang kapotzuipen aan Jägermeisters op het lichtschip dat aangemeerd ligt naast de bussenparking. Daarna zijn we er klaar voor.

René groet de vriendelijke vrouw aan de ingang en zet de poorten open. Deze keer kwam het er ook langs de voorkant uit dus werd het kiezen. "Ik koos om te kotsen in het toilet terwijl de kak vooral de deur van het kotje onderspetterde. Die keuze beklaag ik me helemaal niet. Ook hier was er geen achtergrondmuziekje, maar een deel van mijn spetterkak raakte wel een Nederlandse toerist. 7/10."

We wandelen verder en proberen de toiletten in het Gruuthusemuseum. Plots struikelt René en we geloven onze ogen niet: hij gaat rechtstreeks ...

Gratis dit artikel lezen?

Schrijf je dan nu in voor DBS+ voor nog meer schijtreviews met onze expert, René Dezweeter.


Enkel dit artikel - betaal een pint op caféenkel Sint-Bernardus!
✅ Abonnement voor 10 jaar - € 349,992,2% goedkoper!Populairste keuze!
✅ Levenslang abonnement - € 9999,99nooit vervroegd vrij!