Brugse kasseien blijken namaak afkomstig uit China

De kasseien van Brugge, die zo mooi vorm geven aan het middeleeuwse karakter van de stad, blijken niet echt te zijn. Op de achterkant van de kasseien op de markt kleeft een etiket dat verwijst naar een kasseienfabriek uit Xinjiang, in het noorden van China.

De vondst dat de kasseien namaak blijken te zijn is het resultaat van een eerder toevallig ontdekking, zo stelt Hipoliet Verrewaere uit de Ezelstraat "Ik was mijn avondlijke wandeling aan het doen door het centrum, tot ik ter hoogte van de markt plots struikelde over een kassei. In al mijn colère pikte ik de kassei op, omdat ik hem keihard op de grond wou smijten. Maar toen ik hem vast had in mijn hand merkte ik een etiket op aan de achterkant", aldus Hipoliet.

Het etiket bevatte een resem vreemde tekens, die achteraf bleken Chinees te zijn. "Dat was echt als Chinees voor mij", aldus nog Hipoliet. Vertaald naar het Nederlands willen de tekens zeggen "KASSEIENFABRIEK WUSHI XINJIANG".

Het is voorlopig onduidelijk wat deze vondst betekent voor het Brugse toerisme, dat gebouwd is op het authentieke karakter van de stad.