Bewoners Ver-Assebroek verzetten zich tegen nieuwe verkaveling: "Andere mensen mogen hier niet wonen, wij wonen hier al"

Buurtbewoners in Assebroek hebben zich verenigd in een actiegroep tegen de komst van een nieuwe verkaveling. Het project, gelegen op een klein lapje grond tussen de bestaande, afgrijselijke lintbebouwing, heeft volgens de buurtbewoners verschillende problemen. Ze vrezen dat er waterproblemen zullen opduiken en dat een bouwvallige asbest-stal die hen herinnert aan een tijd "toen alles nog mocht" moet verdwijnen. “Assebroek kan dit niet meer slikken”, vindt een bewoner, “en ik slik al genoeg iedere dag. Ik werk op het kabinet van Franky Demon.

"Ik slik al genoeg iedere dag. Ik werk op het kabinet van Franky Demon.

Beernem

De buurtbewoners zijn ook bezorgd over de mogelijke komst van nieuwe inwoners. Ze vrezen dat de authentieke uitstraling van de klassieke lintbebouwing verloren zou gaan. “En je weet nooit van waar de nieuwe inwoners komen. Misschien wel uit Oedelem, of erger nog, Beernem”, vertelt een bewoner.

Piet Lickers, inwoner van de Kerklaan, uit zijn frustratie over de toenemende verkeersdrukte. “Wat moet ik doen, fietsen? Zoals een mongool?” klaagt hij, verwijzend naar de vele files waarin hij terechtkomt met zijn oversized SUV. Er zijn ook klachten over het aantal huizen. “Zijn er niet al genoeg huizen?” vraagt Piet zich af,"dat mensen maar gewoon bij hun buren intrekken, of verhuizen naar Oostende."

Duidelijk dus dat de buurtbewoners zich sterk verzetten tegen de nieuwe verkaveling. Ze vrezen dat de "charme" en het "karakter" van hun geliefde Assebroek verloren zullen gaan als het project doorgaat.