Politieke peiling: Pol Van Den Driessche populairste politicus in Brugge

Uit een politieke peiling georganiseerd door De Brugse Stem blijkt niemand minder dan Pol Van Den Driessche de populairste politicus te zijn in Brugge. Kris Peeters komt op de tweede plaats.

De afgelopen maand voerde de redacteur politiek van de Brugse Stem een telefonisch onderzoek uit naar het stemgedrag van de Bruggeling. Dit werd gedaan door willekeurige mensen op te bellen uit het klantenbestand van kapsalon Kreatos te Sint-Pieters. Nogmaals bedankt daarvoor, Natasha. Uiteindelijk werd aan ruim 50 Bruggelingen de vraag voorgelegd op wie men het meest geneigd is te stemmen.

Als verrassende winnaar komt Pol Van Den Driessche uit de bus. Hoewel hij nog electoraal afgestraft werd bij de lokale verkiezingen, geeft ruim 80% van de Bruggelingen aan hem graag als burgemeester te zien. Daarmee doet Van Den Driessche een stuk beter dan de tweede populairste politicus, Kris Peeters, die iets meer dan 50% van de Bruggelingen kan overtuigen. Opvallend is nog dat Dirk De fauw slechts 12% van de Brugse stem verovert in onze peiling. Vooral zijn voornemen om het stamnummer van Club Brugge te verkopen aan Beerschot is bij veel Bruggelingen in het verkeerde keelgat geschoten.