Oplossing terrassenproblematiek: terras mag, maar enkel binnenhuis

Nadat eerder werd bekendgemaakt dat enkele vaste terrassen van Brugse horecazaken niet langer gebruikt mogen worden, heeft het stadsbestuur nu een compromis klaar: de verwarmde terrassen mogen, maar dan enkel binnen.

Volgens het compromis kunnen de zaken, waaronder Brugge die Scone en de Hollandse Vismijn, toch hun terrassen uitzetten, zolang dat binnenhuis gebeurt. "Klopt", beaamt burgemeester De fauw, "wie zegt dat het binnenin niet zonnig kan zijn? We geven er zelfs een gratis UV-lamp bij, om toch de buitensfeer te creëeren."

Praktisch is het niet volgens de uitbaters, maar volgens het stadsbestuur is het de enige oplossing. Hoewel alle betrokken partijen - stad, provincie, horeca, letterlijk heel Brugge - vinden dat de terrassen mogen blijven, ligt de Vlaamse Overheid dwars.

"We zijn té druk bezig met andere belangrijke zaken, waarvan iedereen ziet dat het vooruit gaat: het voetbalstadion, de brug van Steenbrugge, de kapotte Kruispoortbrug, you name it: de Vlaamse Overheid is de efficiëntie zelve", aldus woordvoerder van de Vlaamse Overheid F. Connard.