Frituur-ruzie op de Markt

Al enige tijd heerst een pittige ruzie tussen de uitbaters van de twee frituurwagens op de markt in Brugge. De twee groene barakken die aan de voet van het Belfort staan, lijken een kruising tussen een koets en een strandcabine. De containers die uitkijken op het standbeeld van Jan Breydel en Pieter de Coninck zijn al jaren een begrip op het marktplein. Menig nachtelijk bezoeker van de binnenstad haalt er na een nachtje stappen zijn portie friet of hamburger. Maar daar komt nu misschien een einde aan.

4d96c028-2f03-11e6-bcfd-ecac8592718d_web_scale_0.21875_0.21875__

"Zij zijn begonnen!"

Jadhan Muthetmar (43) werkt al 5 jaar in het linkse frituur. "Het is niet de eerste keer dat we door dat rechtse kot gepest worden!" vertelt hij ons. De pesterijen zijn al enkele weken aan de gang en zijn dus niet aan hun proefstuk toe. De ruzie doet denken aan de Neuzenoorlog in Gent. "Zij zijn begonnen! Een prop in je mayonaisepomp is niet om mee te lachen!"

Jadhan legt ons uit dat de rechtse tent, dichtst gelegen bij de Steenstraat, zich schuldig maakt aan pesterijen, laster en eerroof. "Vorige week lieten ze zelfs een duif in onze stoofvleessaus kakken!"

Het zou gaan om een al langer durende concurrentiestrijd tussen de twee hutten. Wanneer we bij de uitbater van de rechter kantine, Walter Verduyn (52), langs gaan voor een gesprek, krijgt het verhaal een haal andere wending.
"Hij is gewoon jaloers omdat aan onze kant die maquette van het belfort met dat braille opschrift staat." Zegt walter. "Dat trekt veel meer volk en meeuwen aan. Niks houdt hem tegen om een mini Jan en Pieter te zetten toch?"