Voor de week van 3 December 2018. Dit zijn de vijf meest gelezen en gedeelde artikels op De Brugse Stem.

1.) Interview met de jongste broer van de achterneef van de grootvader van Renaat Landuyt

Bijna twee maanden na de verkiezingen gaan we op zoek naar reacties. Burgemeester Renaat Landuyt moest het onderspit delven en was niet happig voor een gesprek. Bongolo Landuyt, de jongste broer van de achterneef van de grootvader van Renaat is dat gelukkig wel. Een diepte-interview van mens tot mens.

2.) Brugse binnenstad krijgt nieuwe openingsuren

Om duidelijkheid te scheppen, heeft het stadsbestuur een app ontwikkeld die toeristen toelaat te zien hoeveel tijd ze nog hebben om de binnenstad te verlaten en welke de dichtstbijzijnde poort is. De app gaat de wereld in onder de naam "In and out Bruges" en is gratis te downloaden, behalve voor inwoners van Sint-Jozef.

3.) Na wintermarkt nu ook zomermarkt

In tegenstelling tot bij de Wintermarkt reageert Brugs N-VA gemeenteraadslid Pol Van Den Driessche erg positief op het zomerse evenement. "Er zullen elke dag frieten en bier zijn. Je zult me vinden in de Sangriatent! Mij hoor je voor één keer niet klagen!" -lacht-.

4.) Kookeet moet besparen en wordt 'Eet'

Na een tegenvallende editie van Kookeet in september moet Kookeet besparingen doorvoeren. Gedaan met de sterrenchefs en culinaire hoogstandjes, tijd voor Vanreusel en Verkindere snacks.

5.) Oorsprong Reie gevonden: gewoon veel regen

Onderzoekers van het Geografisch instituut van Koksijde hebben de langverwachte resultaten van hun onderzoek gepubliceerd: na drie jaar hard werk is de bron van de rivier de Reie eindelijk ontdekt: het is gewoon veel regen.

boy wearing gray vest and pink dress shirt holding book
Photo by Ben White / Unsplash